Studievaardighedenkamp


Naast onze gebruikelijke bijspijkerkampen, organiseren we dit jaar voor het eerst een studievaardighedenkamp!

Waarom?

Het lijkt zo simpel: leren. Maar weet je eigenlijk wel hoe dat moet, en welke manier van leren het beste bij jou past? Op onze kampen merken we dat hier in het reguliere onderwijs (te) weinig aandacht voor is. Het woord ‘huiswerk’ is voor velen gelijk aan ‘saai’ en ‘stom’. Een gemiste kans, vinden wij, want leren is een vaardigheid voor het leven. Dus kun je maar beter weten hoe dat moet!

Wat?

In dit kamp willen we graag vaardigheden aanleren en verbeteren die horen bij ‘leren leren’. Denk hierbij aan thema’s als:

  • Maken van een concrete en realistische planning;
  • Leren voor specifieke schoolvakken of een toets;
  • Jezelf motiveren om aan het werk te gaan;
  • Voorbereiden en geven van presentaties;
  • Omgaan met angst voor een toets;
  • Ontdekken hoe jij het beste leert.

We geven concrete voorbeelden en handige tips, zodat het niet alleen tijdens ons kamp, maar ook daarna jou helpt bij je schoolwerk. Zoals bij al onze kampen gebruiken we je eigen schoolboeken en is er ook ruimte om je nieuwe studievaardigheden toe te passen op je eigen huiswerk. Al deze vaardigheden worden vastgelegd in een persoonlijk boekje dat je na het kamp mee naar huis krijgt!

Voor wie?

Het studievaardighedenkamp is bedoeld voor middelbare scholieren die nog niet zo goed weten hoe je nu écht moet leren of voor wie de gebruikelijke strategie niet (meer) goed genoeg is.

Wanneer en waar?

Het kamp begint op zaterdag 24 november 2018 om 11:00 uur (ontvangst vanaf 10:30 uur) en eindigt de volgende dag (zondag) rond 17:00 uur. Het kamp wordt gehouden in groepsaccommodatie ‘De Wildwal’ in Lunteren (Gelderland), kijk voor meer informatie op hun website.

Wat kost dat?

Het studievaardighedenkamp is een nieuw soort kamp. Omdat we dit voor het eerst doen, hanteren we een lagere prijs dan gebruikelijk, namelijk 100 euro voor het hele weekend. Natuurlijk is onze gebruikelijke inkomensafhankelijke korting nog steeds van toepassing. Meer details hierover staan op deze pagina.

Inschrijven

Inschrijven voor het studievaardighedenkamp gaat op dezelfde manier als voor onze andere kampen. Kijk dus snel op de inschrijfpagina voor meer informatie over de verschillende stappen.