Informatie voor ouders


Hier kunt u antwoord vinden op veel veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Mail naar info@anderwijs.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

 

Waarin verschilt Anderwijs van andere bijles- of huiswerkinstituten?

Voor wie is Anderwijs bedoeld?

Wie zijn de bijlesdocenten?

Wat zijn de kosten en wat krijg ik daarvoor terug?

Wat wordt er van mijn zoon/dochter verwacht?

Wat is de sfeer op een Anderwijs kamp?

Hoeveel kinderen gaan er op kamp?

 

Waarin verschillen jullie van andere bijles- of huiswerkinstituten?

Wij organiseren kampen en zijn dus geen school of instituut.  Bij ons wordt alles georganiseerd door gemotiveerde vrijwilligers. Ook gebruiken wij vaak alternatieve werkvormen om de leerstof uit te leggen. Door de combinatie van bijles en andere activiteiten zijn onze kampen effectief en gezellig. Samen proberen we er een zo leuk en leerzaam mogelijke tijd van te maken. Ons motto is daarom ook: leren en vakantie in één.

Voor wie is Anderwijs bedoeld?

Anderwijs is bedoeld voor alle middelbare scholieren die hulp nodig hebben met hun schoolwerk. We bieden bijles aan in alle vakken op het vmbo, de havo en het vwo.

De leeftijd op kamp varieert van brugklassers tot aan eindexamenkandidaten. Uit ervaring blijkt dat deze variatie erg goed gaat. De leiding zorgt er altijd voor dat iedereen zich thuis voelt op kamp.

Wie zijn de bijlesdocenten?

Onze bijlesdocenten zijn enthousiaste vrijwilligers uit het hele land. Het zijn (oud-)studenten uit het hele land die het leuk vinden om bijles te geven en alles op en rond de kampen te organiseren. Voorafgaand aan een kamp hebben alle vrijwilligers een training gehad. Ook hebben al onze vrijwilligers een VOG.

Wat wordt er van mijn zoon/dochter verwacht?

Er wordt verwacht dat uw zoon of dochter eigen lesmaterialen meeneemt.

Op kamp wordt er een corveerooster gehanteerd. Er wordt dus van uw zoon of dochter verwacht dat hij of zij meehelpt met kleine huishoudelijke klusjes. Zo houden de scholieren samen met de kampleiding samen het kampgebouw schoon en wordt er samen gekookt. Op deze manier houden we niet alleen de kosten laag, maar samen corveeën zorgt ook voor groeps- en verantwoordelijkheidsgevoel

Wat is de sfeer op een Anderwijs-kamp?

De sfeer op kamp is heel open en vrij, we zijn geen schoolse instelling. We beginnen het kamp daarom altijd met kennismakingsspelletjes en 's avonds worden er ook leuke activiteiten georganiseerd. Zo proberen we het leren weer leuk te maken.

Hoeveel kinderen gaan er op kamp?

De groepsgrootte varieert tussen de 10 en 20 leerlingen per kamp. Als er meer kinderen mee gaan op kamp, dan zorgen wij natuurlijk dat er ook meer kampleiding mee gaat. Zo krijgt uw kind altijd genoeg persoonlijke aandacht tijdens de bijles.

Wat zijn de kosten en wat krijg ik daarvoor terug?

Omdat alles binnen Anderwijs door vrijwilligers wordt gedaan, kunnen we de kosten zo laag mogelijk houden. We vinden het namelijk belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om mee te gaan op Anderwijskamp.

De prijs van een kamp is afhankelijk van de lengte van het kamp, omdat dit voornamelijk afhangen van het aantal overnachtingen. De huur van het kampgebouw is namelijk de grootste kostenpost. We hanteren dus geen vast bedrag per uur. De kampprijzen zijn te vinden in de kampagenda.

We willen dat het voor iedereen mogelijk is om mee te gaan op kamp. We hanteren daarom ook een inkomensafhankelijke korting. Op deze pagina is hier meer over te lezen.