Veelgestelde vragen


Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar info@anderwijs.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op. Mogelijk vind u in de lijst 'veelgestelde vragen' hieronder al een antwoord op uw vraag.

Waarin verschilt Anderwijs van andere bijles- of huiswerkinstituten?

Voor wie is Anderwijs bedoeld?

Wie zijn de bijlesdocenten?

Wat zijn de kosten en wat krijg ik daarvoor terug?

Wat wordt er van mijn zoon/dochter verwacht?

Wat is de sfeer op een Anderwijs kamp?

Hoeveel kinderen gaan er op kamp?

Waarin verschillen jullie van andere bijles- of huiswerkinstituten?

Op onze kampen wordt alles georganiseerd door gedreven, jonge vrijwilligers. Ook gebruiken wij vaak alternatieve werkvormen om de leerstof uit te leggen. Door de combinatie van bijles en andere activiteiten zoals avondspellen zijn onze kampen effectief en gezellig.  

Voor wie is Anderwijs bedoeld?

Anderwijs is bedoeld voor alle middelbare scholieren die hulp nodig hebben met hun schoolwerk. Met een focus op gezinnen die het minder breed hebben. We geven bijles in alle vakken op het vmbo, de havo en het vwo.

De leeftijd op kamp varieert van brugklassers tot aan eindexamenkandidaten. Uit ervaring blijkt dat deze mix erg goed werkt. De leiding zorgt er altijd voor dat iedereen zich thuis voelt op kamp.

Wie geven bijles bij Anderwijs?

Onze leiding bestaat uit enthousiaste vrijwilligers uit het hele land. Het zijn (oud-)studenten die het leuk vinden om bijles te geven en alles op en rond de kampen te organiseren. Voorafgaand aan een kamp hebben alle vrijwilligers een training gehad. Ook hebben al onze vrijwilligers een VOG. Wat een leiding zoal meemaakt? Hoor het hier.

Wat wordt er van mijn zoon/dochter verwacht?

Er wordt verwacht dat uw zoon of dochter eigen lesmateriaal meeneemt.

Op kamp wordt er een corveerooster gehanteerd. Er wordt dus van uw zoon of dochter verwacht dat hij of zij meehelpt met (kleine) huishoudelijke taken. Zo houden de scholieren samen met de kampleiding het kampgebouw schoon en wordt er samen gekookt. Op deze manier houden we niet alleen de kosten laag, maar samen corveeën zorgt ook voor groeps- en verantwoordelijkheidsgevoel.

Hoe is de sfeer op een Anderwijskamp?

De sfeer op kamp is heel open en vrij. We beginnen het kamp daarom altijd met kennismakingsspellen en 's avonds worden er spellen en groepsactiviteiten georganiseerd. Zo maken we het kamp en het leren leuk. Bekijk ook onze Instagram, of een van deze video's voor meer sfeerproeverij.

Hoeveel kinderen gaan er op kamp?

De groepsgrootte varieert tussen de 10 en 20 deelnemers per kamp. Als er meer kinderen mee gaan op kamp, dan zorgen wij natuurlijk dat er ook meer kampleiding mee gaat. Zo krijgt uw kind altijd genoeg persoonlijke aandacht tijdens de bijlessen.

Wat zijn de kosten en wat krijg ik daarvoor terug?

Omdat alles binnen Anderwijs door vrijwilligers wordt gedaan, kunnen we de kosten laag houden. We vinden het namelijk belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om mee te gaan op Anderwijskamp.

De prijs van een kamp is afhankelijk van de lengte van het kamp. De huur van het kampgebouw is namelijk de grootste kostenpost. We hanteren dus geen vast bedrag per uur. De kampprijzen zijn te vinden in de kampagenda.

We willen dat het voor iedereen mogelijk is om mee te gaan op kamp. We hanteren daarom ook een inkomensafhankelijke korting. Op deze pagina is hier meer over te lezen.